opc_loader
Merken
Nieuwe Artikelen

Het belang van goed kinderondergoed!

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld: wat is nou goed kinderondergoed? Het antwoord is simpel: ondergoed waar je kind zich lekker in voelt. Waar het graag in rondloopt, ook waar andere mensen bij zijn. Kinderen lopen immers best vaak in hun ondergoed: tijdens gymlessen, met omkleden voor de zwemles, een logeerpartijtje, een verkleedfeestje, in de winter in een overdekt speelparadijs (of hebben die van jou niet binnen 5 minuten hun t-shirt uitgetrokken?) of gewoon op een warme zomerse dag in de speeltuin of bij een speelafspraak. Je wilt natuurlijk dat het ondergoed schoon is (zoals oma altijd zei: je weet nooit wat er gebeurt!), dat het er leuk uitziet (smaken verschillen, de één houdt van bont, de ander juist van basic wit) maar wat ik zelf het aller belangrijkste vind: dat het goed zit!


Het Nadal syndroom
Ik heb echt een allergie voor te korte hemden, lubberende elastieken maar vooral voor billenkruipers. Oftewel: kinderen die het ‘Nadal’ syndroom hebben. Voor de niet-tennisliefhebbers onder ons: de bekende tennisser Rafael Nadal heeft er een ‘tik’ van gemaakt om voor iedere service even zijn onderbroek uit zijn bilspleet te trekken. (Sorry ik kan het niet netter verwoorden). Het zal ongetwijfeld bijgeloof zijn, maar het ziet er gewoon ongelooflijk armoedig en sullig uit. Zo ook bij kinderen. Ik zie ze dagelijks, rennend naar hun klas terwijl ze proberen zich te ontdoen van stukken stof die op een plek zitten waar ze niet horen. Het is vervelend, leidt af en ziet er niet uit. Een kind moet zich vrij kunnen bewegen en niet met bijzaken als ondergoed bezig zijn! Goed zittend ondergoed voel je niet!


Waarom goed kinderondergoed
Omdat je kind daar recht op heeft. Net zoals op schone kleding, goede schoenen en een wasbeurt. Je kind voelt zich zekerder (leuk toch, wanneer ze ‘vol trots’ hun nieuwe set aan hun klasgenootjes kunnen laten zien?) en hoeft er niet de hele dag aan te trekken. Bovendien zit ondergoed direct op de gevoelige kinderhuid. Best even de aandacht waard dus.


Duur? Welnee, een goede investering!
Ik verbaas me erover hoe we heel gemakkelijk honderden euro’s uitgeven aan merkkleding waar ze in no time zijn uitgegroeid. Hoe we zonder blikken of blozen honderd euro (of méér!) neertellen voor die mooie winterjas (of die lekker zit is minder belangrijk) of die coole jeans (terwijl je kind waarschijnlijk liever een joggingbroek aantrekt). Wat daaronder zit, daar besteden we minder aandacht aan. Onbegrijpelijk, want juist dát zit direct op de kinderhuid. 
Goed ondergoed hoeft echt niet heel erg duur te zijn. Maar vraag je wel af of dat onderbroekje van 2 euro wel zo mooi blijft in de was en de droger. De droger ja, want ondergoed moet in de droger kunnen, ook goed ondergoed. Juist goed ondergoed (ik moet er niet aan denken dat ik alles stuk voor stuk moet gaan ophangen).

Voor mij ligt de prijs van een set goed ondergoed tussen de 15 en 35 euro. Dat lijkt misschien veel, maar als je bedenkt dat ondergoed echt een paar jaar meekan (en ook nog eens kan worden doorgegeven aan een broertje of zusje) is het de investering absoluut waard. Over het algemeen vinden kinderen ondergoed erg leuk om cadeau te krijgen, dus investeren in een setje voor een verjaardag of de Sint lief aankijken is helemaal geen slecht idee!


Hoe koop je goed kinderondergoed:
-informeer jezelf over het merk. Goede fabrikanten geven een uitgebreide omschrijving van de stof, de pasvorm en hoe de set uitvalt.
-houd de kledingmaat van je kindje aan, tenzij de fabrikant anders voorschrijft. Goed ondergoed houdt rekening met een groeifase. Wanneer je het ‘op maat’ koopt gaat het echt nog wel twee jaar mee, koop je het te groot dan zit het niet lekker.
-let bij je keuze vooral op de pasvorm: is het figuur van jouw kindje meer geschikt voor een boxer of een hipster? Hou je van hemdjes met smalle bandjes of juist breed? 
-Veel hemdjes zijn in de zomer ook als topje te dragen. Houd rekening met eventuele kledingcombinaties.
-Probeer nieuwe setjes kleinschalig uit. Heb je eenmaal een merk gevonden dat goed bevalt dan kun je wat groter inkopen.
-Ik vind dat goed ondergoed op 60 graden gewassen en in de droger moet kunnen. Soms zijn de wasvoorschriften anders, maar tot nu toe heb ik daar nog geen problemen mee gehad. De eerste paar keren doe ik ondergoed niet in de droger om eventuele krimp te voorkomen.
-Is ondergoed stuk, vuil of versleten? Weg ermee! Zoek gezellig samen met je kindje een nieuw setje uit, je zult zien hoe leuk ze dat vinden!

Betaalmogelijkheden

       

paypal.me/ukkiesundies

   

Bezorgmethode